Adviesbureau de Rijk

Social media

Wij zoeken

Alle vacatures

CONTACT

Bedrijfsopvolging binnen het MKB

“wij verbinden de huidige en volgende ondernemer”

Adviesbureau de Rijk is de intermediair als het gaat om het zoeken van uw eigen opvolger. Binnen onze portefeuille van directeuren en (interim) managers hebben wij een select aantal kandidaten, zogenaamde MBI (Management-Buy-In) kandidaten, dat specifiek op zoek is naar een ondernemerspositie binnen een bestaande MKB-organisatie. Dit zijn mensen die op directieniveau hun sporen hebben verdiend binnen het MKB. Ook onze eigen partners werken als ondernemer en kennen dus de denkwijze van ondernemers en de toekomstige opvolger. Allen hebben ervaring met bedrijfsovername en fusies.

Procedure:
Na een uitgebreide intake bespreken wij met u wat de juiste persoon is om uw bedrijf over te nemen. We kijken niet alleen of iemand past binnen de organisatie maar ook of hij of zij in staat is uw bedrijf en de medewerkers naar een volgende fase te leiden. Samen met u doorlopen we een traject wat vaak langere tijd in beslag neemt.

  • Gedurende het proces benaderen wij op zeer discrete wijze potentiële kandidaten, mensen die worden voorgedragen kennen wij persoonlijk.
  • Voor kandidaten die in aanmerking willen komen voor MBI, kennen wij een specifiek MBI intakegesprek: toegespitst op het ondernemerschap. Naast ondernemers-kwaliteiten, persoonlijkheid, karakter en toekomstbeeld, screenen wij ook de financiële aspecten. U krijgt dus geen enthousiaste dagdromers aan tafel.
  • Adviesbureau de Rijk staat garant voor een zorgvuldige, transparante en professionele procedure. Deze gefundeerde werkwijze wordt vooraf met u besproken en biedt ruimte voor flexibiliteit en maatwerk.
  • Een overname-traject verdient “tijd, aandacht en objectiviteit”. Samen met u bepalen wij een periode waarbinnen wij zoeken. Tussentijdse beëindiging is mogelijk.

Discretie verzekerd
Als ondernemer heeft u er niet altijd belang bij uw verkoopplannen wereldkundig te maken. Om die reden zoeken wij primair anoniem, pas na wederzijdse interesse en akkoord, worden er namen genoemd.

Vaste vergoeding
Adviesbureau de Rijk heeft geen financieel belang bij de manier waarop u uw bedrijf verkoopt of overdraagt. Ook de overnamesom is voor ons niet relevant. Dit bepaalt u wat ons betreft zelf (of met uw accountant). Hierdoor kunnen wij, in tegenstelling tot de zogenaamde ‘bedrijvenmakelaars’, gedurende de afgesproken periode met een vast (deel)tarief werken.

overzicht van de huidige vactures / interim opdrachten / ondernemerschap

Meer informatie ontvangen over Bedrijfsopvolging? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend informatie aan.